Tex-mex csirke

Posted by vili in Receptek, Szárnyas | Tex-mex csirke bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 6 fő részére

méz
2020 ml
olaj
4040 ml
mustár
8080 ml
sűrített paradicsom
160160 ml
csirke (felső) comb
1.21.2 kg
csirke máj
0.250.25 kg
burgonya
1.51.5 kg
újhagyma (v póré)
22 csokor
olaj
22 evokanal
só, bors
ízlés szerint


A marinádhoz a pépeket alaposan összekeverünk,
(a húst, ha májjal készítjük, akkor kicsontozzuk)
a húst alaposan beleforgatjuk a marinádba,
lefedve legalább egy éjszakán át érni hagyjuk.
a tepsibe olajat és ugyanannyi vizet öntünk, 5 ujjbeggyel elegyítjük.
a meghámozott krumplit vékonyabb cikkelyekre, az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, 15 percet elősütjük.
a húst egyenként kivesszük a marinádból
(ha májjal készítjük, a csont helyére 1-1 csirkemájat teszünk
Behelyezzük a hagymás krumpli közé, bőrével felfelé. A maradék marinádot a húsokon elosztjuk. Lefedve 45 percet sütjük, majd még 20 percet pirítjuk. (Légkeverős sütőben 180°on lefedés nélkül, egy lépésben mehet)

Comments are closed.