Csoki mousse Yves-André módra

Posted by vili in Édességek, tészták, Receptek | Csoki mousse Yves-André módra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 8 adag elkészítéséhez

tojás
66 db
étcsokoládé (50%+)
300300 g
víz
22 evokanal
narancsvirág-víz
22 evokanal
11 csipet
vanília
ízlés szerint


A szobahőmérsékletű friss tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kicsit sózva kemény habbá verjük. Közben a felaprított csokit a vízzel gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a sárgákat és a rózsavirág-vizet és a vaníliát. Utóbbival nagyon csínján bánjunk, nehogy elnyomja a narancsvirág aromáját. Majd 2-3 lépésben óvatos mozdulatokkal alákeverjük a habot.

Kis csészékbe adagoljuk. Elég kis adagokat, mert nagyon tömény. Csoki cseppekkel vagy forgáccsal díszítjük.

Comments are closed.