Marokkói galambgombóc leves

Posted by vili in Levesek, Receptek | Marokkói galambgombóc leves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

galamb @45 dkg
44 db
hagyma
22 db
póréhagyma
1010 dkg
halványító zeller
1010 dkg
petrezselyem
0.50.5 csokor
koriander
0.50.5 csokor
tojás fehérje
11 db
kakukkfű ág
11 db
leves tészta
1010 dkg
fokhagyma
11 gerezd
halványító zeller
4040 dkg
petrezselyem
22 csokor
koriander
22 csokor
só, bors
ízlés szerint


A galambokat feldaraboljuk, kicsontozzuk. A színhúst ledaráljuk vagy robotgépben felaprítjuk, a tojással összekeverve hidegre tesszük.

Csontot, bőrt a kakukkfűvel, babérral, hagymával, petrezselyem és koriander szárral+gyökérrel, zellerszár harmadával, sóval, borssal fazékba tesszük, kicsit pirítjuk. Vizet adunk hozzá, hogy bőven elfedje, 1 órát főzzük, majd leszűrjük.

A répát, póré hagymát, maradék zellert apró kockára vágjuk. Petrezselyem és koriander levelét apróra vágjuk (keveset díszítéshez félre teszünk). Mindezeket forró olajon pár percig dinszteljük, majd az elkészült alaplével felengedve 15-20 percig főzzük.

A hűtőből elővett tojásos húspépből kis gombócokat formálunk, kb 5 perc alatt kifőzzük a levesben. Közben bele főzzük a tésztát is, típusától függően előbb vagy később bele téve, hogy kb. egyszerre legyen kész.

Tálaláskor kevés petrezselyem zölddel szórjuk meg.

 

Comments are closed.