Ostorrétes (Kakaós kalács)

Posted by vili in Édességek, tészták, Receptek | Ostorrétes (Kakaós kalács) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók db elkészítéséhez

Hozzávalók 2 db elkészítéséhez

Tésztája

liszt
6060 dkg
élesztő
33 dkg
cukor
66 dkg
tojás sárgája
33 db
tej
44 dl
olaj
22 evokanal
22 csipet

krémje

vaj vagy margarin
2525 dkg
cukor
2020 dkg
kakaópor
33 evokanal


Az élesztőt a tej egy részével és a fele cukorral felfuttatjuk és bedagasztjuk a tésztát. Lágy, de rugalmas, kéztől elváló tészta legyen. Tej/liszt arányával állítsuk be.

Adagonként 3 cipót készítünk belőle és a gyúrótáblán fél órát pihentetjük. A cipókat, ha megkeltek, egyenként vékonyra sodorjuk (kicsit nehéz sodorni, mert összeugrik), majd egyenletesen 3 felé osztva a krémmel megkenjük a kisodort lapokat, és szoros hármas fonást készítünk. Tepsibe téve kb. 15-20 percig pihentetjük, majd tojássárgájával megkenjük és úgy tesszük be sülni. Jó, ha sütőpapír van a tepsiben, mert ha kireped, és a töltelék kifolyik, és megdermed a karamellizált kakaó, könnyű felszedni és a tepsit is könnyebb elmosni.

Comments are closed.