Halak

Leave a comment
  • Harcsapaprikás túrós csuszával

    A zsírt felolvasztjuk, amikor forró, beleszórjuk a köményt, Nem kell félni az egész köménytől sem, a forró zsírban kipattogzik, és később szétfő. Mikor lassul a pattogás (ha mégis őrölt köményt használtunk, akkor azonnal) hozzádobjuk az aprított hagymát és sót. Ha üvegesre dinsztelődött, mehet a paprika. Finomabb lesz, ha ráérősen szinte lekvárrá főzzük. Közben a nedvességet ...

  • Narancsos lazac

    A narancsokat megmosom, vastagabb (1/2 cm) szeletekre vágom, a hagymát megpucolom, felkarikázom. A fele olajat és ugyanennyi vizet öntök a tepsi aljába, 5 ujjheggyel szétmaszatolom. A tepsibe teszem a narancsszeleteket egy rétegben. Erre fektetem a hagymaszeleteket. A maradék olajjal meglocsolom, sózom, borsozom és 180 fokos sütőbe teszem. Addig sütöm, amíg a hagyma megpuhul és egy kicsit megbarnul, ...

Comments are closed.