Levesek

Levesek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Bográcsgulyás

    A forró (üres) bográcsba beszórjuk a köményt és pattogzásig pirítjuk. Ezzel puhábbra fő és az íze is jobban kijön. A zsiradékot már készenlétbe helyezzük, amivel megállítjuk a pirulást, mielőtt megégnének a magok. Mindjárt hozzáadjuk az apróra kockázott húsos szalonnát is. Ügyeljünk rá, hogy a szalonna hozzáadott vizet (pácot) ne tartalmazzon, mer az ebből kifővő nyúlós ...

  • Gyömbéres sütőtökkrémleves recept

    Az aprított pórét sózzuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a durván kockázott répát, tovább pirítjuk. Betesszük a szintén kockázott (hámozott, kimagozott) tököt, és felengedjük az alaplével. Puhára főzzük. a zúzott fokhagymát és gyömbért csak  a vége felé adjuk hozzá, beleöntjük a tejszínt, pépesítjük. Tálaláskor ízlés szerint krutonnal, fűszeres olajjal díszítjük.  

  • Marokkói galambgombóc leves

    A galambokat feldaraboljuk, kicsontozzuk. A színhúst ledaráljuk vagy robotgépben felaprítjuk, a tojással összekeverve hidegre tesszük. Csontot, bőrt a kakukkfűvel, babérral, hagymával, petrezselyem és koriander szárral+gyökérrel, zellerszár harmadával, sóval, borssal fazékba tesszük, kicsit pirítjuk. Vizet adunk hozzá, hogy bőven elfedje, 1 órát főzzük, majd leszűrjük. A répát, póré hagymát, maradék zellert apró kockára vágjuk. Petrezselyem és koriander levelét ...

  • Zeller leves gazdagon (kínai)

    A húst 4 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágom. A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágom. A zellerről levágom a levelét és félreteszem, a gyökerét, lehámozom és 1 cm-es kockákra darabolom. Olajat forrósítok, a sertéshúst 3 percig előpirítom, majd hozzáteszem a hagymát, a fokhagymát, a zellerkockát, és 5 percig tovább pirítom. Hozzáadom a negyedekbe vágott ...

  • Jókai bableves

    A babot előző este beáztatjuk babérleveles vízbe. A sertéscsülköt megfőzzük és kihűtjük, majd kockára vágjuk. A babot megfőzzük az apróra vágott vöröshagymával és a zellergumóval(kevés vízben) majd hozzáöntjük a csülök levét. Rántást készítünk és a levessel összeforraljuk. Beletesszük a kockára vágott csülköt és a karikára vágott füstöltkolbászt, majd tejföllel behabarjuk. Csipetkét készítünk és készre főzzük. Forrás: ...

Comments are closed.