Szárnyas

Leave a comment
  • Mézes-mázas csirke falatok

    Az eredeti recept melléből írja, de szerintem a comb sokkal porhanyósabb, sőt készülhet szárnyból is. Ha egész combot veszünk (kb. 1,5-szeres mennyiség szükséges), a csontokból jó alaplevet főzhetünk egy kis zöldséggel. Bőrét felkockázva kisüthetjük pici csibe töpörtyűnek. A zsírja jó lesz a sütéshez, vagy kiválthatjuk a mázhoz szükséges olajat. A filét kisujjnyi csíkokra vágjuk, és ...

  • Pulyka egészben sütve

    Nem mertem volna karácsonykor kipróbálni, tudok-e pulykát sütni. Ekkora állat még nem járt a sütőnkben. Most viszont adódott az alkalom, kaphattam egy ellenőrzött helyről származó, szépen felpucolt, 7,2 kg-os pulykát. Az összetevők hosszú listája ne rémisszen senkit, bármi elhagyható belőle, de ízlés szerint ki is egészíthető. Kora este érdemes nekiállni. A szikkadt, kis kockára vágott kenyeret tepsiben ...

  • Szerzetesek kakasa

    A kakast feldaraboljuk, libazsíron elősütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket puhulási idő sorrendjében. Mikor a zöldségek összeestek, hozzáadjuk a paradicsomot, majd a fűszereket (kakukkfű, rozmaring, fokhagyma). Felöntjük vörösborral. Mikor puha, hozzáadjuk a krumplit, és sütőben, vagy minimális lángon gyöngyöztetve rotyogtatjuk. Közben vagy előtte: A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a karikázott hagymát, rádobjuk a babérlevelet, enyhén zúzott boróka ...

  • Tex-mex csirke

    A marinádhoz a pépeket alaposan összekeverünk, (a húst, ha májjal készítjük, akkor kicsontozzuk) a húst alaposan beleforgatjuk a marinádba, lefedve legalább egy éjszakán át érni hagyjuk. a tepsibe olajat és ugyanannyi vizet öntünk, 5 ujjbeggyel elegyítjük. a meghámozott krumplit vékonyabb cikkelyekre, az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, 15 percet elősütjük. a húst egyenként kivesszük a marinádból (ha májjal készítjük, a csont helyére 1-1 ...

Comments are closed.