Zöldségfélék

Leave a comment
  • Zöldségcurry

    A hagymát negyedbe vágjuk, szirmaira szedjük. Karfiolt rózsákra, szárát, torzsáját nem túl kis darabokra vágjuk. Répát, cukkínit, padlizsánt nagyob (ujjbegy méretű) szabálytalan darabokra végjuk. Vaslapon vagy száraz serpenyőn, zöldség típusonként alaposan lepirítjuk. Nagyobb, lehetőleg vastag falú edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az aprított fokhagymát, gyömbért, csilit, végül a curry port, majd rögtön ráöntjük a ...

  • Spenót vagdalva

    A spenótot megmossuk, az erős, nagy száras leveleket (ha vannak) letépkedjük. Bő, lobogó, sós, ételízesítős (kapható már adalékmentes is) vízben 5 percet blansírozzuk, leszűrjük, hűlni hagyjuk. Levéből keveset félreteszünk. Közben a felhevített vajra rászórjuk a lisztet, majd, mielőtt még színe lesz, a nagyon vékonyra szelt fokhagymát, vigyázva, hogy egyik se égjen meg. Felöntjük a tejjel, ...

  • Brokkolis rétes

    A brokkolit darabokra szedjük, pároló edényben kevés víz fölött az ételízesítővel 8-15 perc alatt puhára főzzük. Gombát fajtától függően (erdeivel ízletesebb) tisztítjuk és/vagy mossuk. (lemezes szerkezetű gombát lehetőleg ne mossuk, hogy ne vegyen föl felesleges vizet) Hagymát apróra, gombát vékony szeletre vágjuk, majd vajon/margarinon megdinszteljük (kb. 5’). A brokkolit alaposan lecsöpögtetjük, minél apróbbra felvágjuk. Mindezeket a tejföllel elkevert tojással jól ...

Comments are closed.