Rétes tészta

Posted by vili in Édességek, tészták, Receptek | Rétes tészta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

rétes liszt
ízlés szerint
olaj
ízlés szerint
víz (+/-)
ízlés szerint
ízlés szerint


A lisztet az olajjal és sóval elkeverjük, majd a víz hozzáadásával alaposan kidolgozzuk lágy, de még nyújtató tésztává.

PE zacskóba tesszük, helyet hagyva bekötözzük, és a további előkészületekig meleg helyen pihentetjük.

A tésztát lisztezett abroszra borítjuk, sodrófával, majd pedig kézzel alá-alá nyúlva lehelet vékonyra nyújtjuk. A maradék vajjal/margarinnal megkenjük. Megszórjuk morzsával, aprított, dióval vagy mogyoróval,majd a töltelékkel. Tölteléket csak az első 2/3-ra tegyünk, hogy a végén már csak tésztát tekerjünk. Két végén a tésztát 5-5 cm-re a töltelékre hajtjuk. Az abroszt emelgetve feltekerjük, végeiket gondosan benyomkodjuk. Kizsírozott tepsibe helyezzük, olajjal elkevert tojással (a sütés alatt is többször) megkenjük. 200 °-os sütőben 45’ alatt készre sütjük.

Comments are closed.