Szerzetesek kakasa

Posted by vili in Receptek, Szárnyas | Szerzetesek kakasa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 15 fő részére

Kakashoz

kakas
11 dl
libazsír (v. olaj)
22 evokanal
hagyma
22 fej
fokhagyma
0.50.5 fej
paprika
11 db
zeller
11 db
paradicsom
22 db
vörösbor
22 dl
burgonya
0.50.5 kg
kakukkfű, rozmaring
00 teaskanal
só, bors
ízlés szerint

Káposztához

savanyú káposzta
11 kg
füstölt szalonna
0.250.25 kg
hagyma
22 fej
fehér bor
2.52.5 dl
boróka bogyó
11 evokanal
babér levél
66 db
só, bors
ízlés szerint


A kakast feldaraboljuk, libazsíron elősütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket puhulási idő sorrendjében. Mikor a zöldségek összeestek, hozzáadjuk a paradicsomot, majd a fűszereket (kakukkfű, rozmaring, fokhagyma). Felöntjük vörösborral. Mikor puha, hozzáadjuk a krumplit, és sütőben, vagy minimális lángon gyöngyöztetve rotyogtatjuk.

Közben vagy előtte: A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a karikázott hagymát, rádobjuk a babérlevelet, enyhén zúzott boróka bogyót. Rátesszük a kissé összevágott, szükség szerint átöblített káposztát. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a borral, ízesítjük.  Fedő alatt puhára pároljuk, folyadékot szükség esetén pótoljuk.

Comments are closed.