Brokkolis rétes

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek, Zöldségfélék | Brokkolis rétes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

Töltelékhez

brokkoli
750750 g
vörös hagyma
100100 g
gomba (lehetőleg vegyesen
200200 g
vaj
5050 g
tejföl
33 evokanal
tojás
22 db
tört, pirított földimogyoró
5050 g
gouda sajt
200200 g
ételízesítő
22 teaskanal
só, bors
ízlés szerint

előnyújtott leveles tészta
600600 g
vaj
2020 g
tojás
11 db


A brokkolit darabokra szedjük, pároló edényben kevés víz fölött az ételízesítővel 8-15 perc
alatt puhára főzzük. Gombát fajtától függően (erdeivel ízletesebb) tisztítjuk és/vagy mossuk.
(lemezes szerkezetű gombát lehetőleg ne mossuk, hogy ne vegyen föl felesleges vizet)
Hagymát apróra, gombát vékony szeletre vágjuk, majd vajon/margarinon megdinszteljük (kb. 5’). A brokkolit alaposan lecsöpögtetjük, minél apróbbra felvágjuk. Mindezeket a tejföllel elkevert tojással jól összevegyítjük, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
Megszórjuk az aprított (durvára darált) mogyoróval, a töltelékkel, majd az apró kockákra vágott sajttal. Két végét behajtva feltekerjük, éles késsel szeletnyi távolságokra bevagdossuk, tojással kenve megsütjük.

Még különlegesebb, igaz macerásabb is, ha magunk nyújtunk hozzá rétes tésztát.

 

Comments are closed.