Amerikai brownie

Posted by admin in Édességek, tészták, Receptek | Amerikai brownie bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

csokoládé
2020 dkg
tojás
44 db
cukor
3535 dkg
olaj
1.751.75 dl
lisz
175175 g
sütőpor
11 teaskanal
0.50.5 teaskanal
vanília rúd
0.50.5 db
mogyoró
1010 dkg
vaj (kikenéshez)
22 dkg


Előkészítés

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.

Elkészítés

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.
A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.
Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.

(A receptet Katica találta, és legtöbbször ő is készíti el)

Comments are closed.