Camembert olívaolajban hagymával és fűszerekkel pácolva

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Camembert olívaolajban hagymával és fűszerekkel pácolva bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

Camembert
33 db
fehér hagyma (nagy)
11 db
színes egész bors
11 evokanal
koriandermag
11 evokanal
mustármag
11 evokanal
kakukkfű ág
33 db
fokhagyma
55 gerezd
babérlevél
33 db
csilipaprika
22 db
extra szűz olívaolaj
22 dl


Keressünk akkora befőttes üveget, ami alig nagyobb, mint a sajtunk átmérője. (Szája is legyen elég nagy.)

Lehetőleg több ízesítéssel vegyük a sajtokat,  vágjuk ketté őket, lapjára , a hagymát közepesre, inkább vékonyra karikázzuk.

A fehér hagyma nem szigorú előírás, de mérete jól passzol a sajtéhoz. Természetesen a fűszerek aránya is ízlés kérdése.

helyezzünk egy karika hagymát az üveg aljára, rá bőrével lefelé egy sajtot, szórjuk meg a szemes fűszerekkel. Rá hagymakarika, majd bőrével felfelé a sajt másik fele.

Újra hagyma és szemes fűszerek, és így sorba amíg meg nem telik az üveg, a tetején is legyen hagymakarika. A többi fűszert dugdossuk a sajtok köré, és öntsük fel olívaolajjal, amíg el nem lepi.

Utóbbi időben a sajtot kockázom, sőt ha nincs elég camembert, trappistával pótolom, és a hagymát is szálaira szedem, így később könnyebben ehető. Ajánlom még a szemes borsot konzerv zöld borssal helyettesíteni.

Hurkapálca szerűséggel, vagy tejfölös pohár műanyag fedelével szorítsuk a sajtokat az olajszint alá.

Mivel az érés során – kis mennyiségben – gázok keletkeznek, óvatosan zárjuk le. (Én kért réteg folpackot legumiztam, és a közepén egyetlen tűszúrással kiböktem.)

Az eredeti recept szerint egy hetet kell érnie. Én eddig csak három hetesen ettem, de úgy fantasztikus.

Forrás: Druhapolcsik Zs.

Előítéleteimet (és másokét) rombolandó, ez egy cseh specialitás. Nem csak a krumplis, tésztás kajákat ismerik :). Mondjuk egy kis Beherovkát is el tudok képzelni öblítésként.

Comments are closed.