Csülök pékné módra, ahogy én csináltam

Posted by vili in Receptek, Sertés, marha | Csülök pékné módra, ahogy én csináltam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 6 fő részére

húsoz

nyers sertés csülök
1.51.5 kg
nagyobb vöröshagyma
11 fej
fokhagyma
55 gerezd
babér levél
44 db
sárgarépa
44 db
fehérrépa
11 db
zeller gumó ás szár
11 dl
frissen őrölt bors
22 teaskanal
kömény
11 teaskanal
11 evokanal

körethez

kockázott, füstölt bacon
4040 dkg
krumpli
22 kg
vöröshagyma
2525 dkg
csülök főzőleve és zöldségei
ízlés szerint


A zöldségeket felaprítjuk, mintha levest főznénk, a hagymát egyben hagyjuk. Kuktában feltesszük a csülköt a zöldségekkel és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 1,5 órát főzzük takaréklángon.

A krumplit gerezdekre vágjuk, a hagymát szeletre. A bacont zsírjára sütjük a tepsiben,  a krumplit a hagymával rászórjuk és a csülök zsíros főzőlevéből 1-2 dl-t öntünk rá, majd alaposan összekeverjük. 170 °C-os sütőben 45 percet sütjük.

A hagymás krumplihoz hozzákeverjük a hússal főzött zöldségeket. Helyet csinálunk a tepsi közepén, és húsos felével lefelé betesszük a csülköt. 200 °C-os sütőben 1-1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben a főzőlével meglocsoljuk, de túl sok lé ne legyen a krumpli alatt..

Üde saláta  vagy párolt káposzta illik hozzá.

Ja, és sör!

csüőlök-pékné

Comments are closed.