Fözött pogácsa

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Fözött pogácsa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

tej
22 dl
zsír
77 dkg
11 teaskanal
finomliszt
1616 dkg
tojás
33 db
sajt (fel lehet füstölt)
1010 dkg
medvehagym, vagy más fűszer, kihagyható
ízlés szerint

kenéshez

tojás (sárgája)
11 db


A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.

Amint forr, fokozatosan beletesszük a lisztet, és közben alaposan keverjük, hogy ne legyen csomós. A tészta szinte azonnal elválik az edény falától.

Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük egyesével a 3 tojást, külön-külön jól elkeverve, majd a tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg (!) tésztába tesszük a sajtot, és összedolgozzuk.

Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázva sütőpapírra helyezzük, vagy habzsákból nyomunk adagokat. Megkenjük tojással, majd jól előmelegített 180 °C-os sütőbe teszünk.

Megsütjük. Érdemes közben megnézni, hiszen ahány sütő, annyiféle időtartam….

Comments are closed.