Hús hússal rétegezve kuktában

Posted by vili in Receptek, Sertés, marha | Hús hússal rétegezve kuktában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 15 fő részére

marhahús
150150 dkg
sertés tarja csont nélkül
150150 dkg
zsemlemorzsa
100100 g
őrölt paprika
3030 g
22 evokanal
őrölt bors
22 teaskanal
tejföl
33 dl
vörösbor
11 dl
vöröshagyma
22 fej
füstölt szalon (vagy olaj)
5050 g


Roppant egyszerű étel nagy létszámú, jó étvágyú vendégség fogadására.

Felkarikázzuk a hagymát és a csíkozott szalonnára rétegezzük.

A Húsokat felszeleteljük, zsemlemorzsát elkeverjük a fűszerekkel, tejfölt a borral.

Két fólia közt kiklopfoljuk a húsokat, úgy, hogy a fóliára szórunk a fűszeres morzsából, mielőtt rátesszük a húst, majd a húst is megszórjuk vele. Ráhajtva a másik fóliát alaposan beleklopfoljuk.

A húsokat váltogatva tesszük a kuktában egymásra, úgy hogy közben minden réteget meglocsolunk  a boros tejföllel.

Nincs más dolgunk, mint rátenni a kuktára a fedőt, és 2-3 órán át – végig takarék lángon! – párolni.

Nehéz szépen tálalni, mert olyan omlós lesz, hogy alig kezelhető.

 

Comments are closed.