Lazac céklás pácban

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Lazac céklás pácban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 10 fő részére

lazac filé
0.70.7 kg
0.60.6 kg
cukor
0.30.3 kg
cékla (nyers, esetleg ecetes)
3030 dkg
ecetes torma
1010 dkg
majonéz
2020 dkg
lime
11 db
snidling
11 csokor


Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot. A keverék egynegyedét nem túl mély tálba tesszük.

Ráhelyezzük az egyik lazacfilét. Betakarjuk a keverékkel, erre jön a másik filédarab, végül az utolsót is megszórjuk a maradék keverékkel.
A halra műa. fóliát teszünk, arra vágódeszkát, a deszkára súlyt, például tiszta konzerveket helyezünk. 2-3 napig hűtve pácoljuk.
Kiszedjük a halakat a cukros sóból, leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk.
Megfőzzük a céklát, ha kihűlt lereszeljük, vagy pépesítjük, összekeverjük a tormával, és beborítjuk vele a halakat,  1-2 napig hűtve tovább pácoljuk
A halról lekaparjuk a céklát, fél / egy napig hűtőben szikkasztjuk, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a lime-levet és az aprított snidlinget.
Az öntettel  és a tormás céklával kínáljuk.

Comments are closed.