Libamáj pástétom

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Libamáj pástétom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

hízott libamáj
500500 g
libazsír
250250 g
tokaji aszú
7575 ml
fokhagyma
33 gerezd
finom liszt
11 evokanal
tejszín +/-
11 dl
kakukkfű
ízlés szerint
szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint


A libamájat szétnyitjuk. Minél több eret kihúzunk belőle, miközben csirkemáj méretű darabokra törjük. ráöntjük a bort.

Felhevítjük a zsírt, beledobjuk a vékonyra szelt fokhagymát, és néhány másodperc múlva a lecsepegtetett májat (az aszús levet megtartjuk!). A legnagyobb darabot 3-4 perc múlva éles késsel ketté vágjuk, ha még gyűrű szerűen látszik a határ, ahol nem sült át, akkor még tovább sütjük, ismételgetve az ellenőrzést. Ha átsült, rögtön kivesszük a zsírból.

A zsír alatt visszamaradt szaftot külön vesszük, hozzáadjuk a májból kicsöpögött levet, az aszús levet, a fűszereket, és a liszttel felfőzzük. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy sűrű bechamelt kapjunk.

Mindezeket késes aprítóban pépesre mixeljük, majd kifagyasztjuk.

Comments are closed.