Majonéz (francia)

Posted by vili in Mártás, köret, Receptek | Majonéz (francia) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

tojás sárgája
ízlés szerint
olaj
ízlés szerint
mustár +/- ízlés szerint
ízlés szerint
porcukor (csapott)
ízlés szerint
citrom leve
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint


A tojás sárgákhoz, hozzáadunk az olaj kivételével mindent, síméra keverjük. Cseppenként hozzá adjuk az olajat, miközben habverővel állandóan keverjük, amíg vajkeménységű lesz.

(Elvileg az alap majonéz csak a tojássárga és az olaj elegye.)

Tojásonként egy dl tejföl (diétásabban joghurt) hozzáadásával kész a tartár mártás is 🙂

Comments are closed.