Répás, zelleres, sajtos, petrezselymes saláta vagy kence

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek, Saláta, gyümölcs | Répás, zelleres, sajtos, petrezselymes saláta vagy kence bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 16 adag elkészítéséhez

sárgarépa
0.50.5 kg
halványító zeller
0.50.5 kg
petrezs
44 csokor
félkemény sajt
0.250.25 kg
citrom (nagy)
22 db
főtt tojás
22 db
olaj
22 dl
tejföl
33 dl
mustár
11 evokanal
méz
11 evokanal
ecetes torma
22 evokanal
ízlés szerint


A majonézes saláták, kencék jellemzően tömények, néha már fojtósak. Ellenpontként itt egy üde finomság!

Az arányok nagyon lazán vehetők, de a petrezselyemmel ne spóroljunk, az ad neki igazi karaktert.

A tojás sárgájából és az olajból majonézt készítünk, majd hozzákeverjük a többi nem szilárd anyagot. (Melegben, nagy tömegnek nem kockáztatok, inkább bolti majonézt használok.) a fehérjét fel felszeleteljük
A répát, zellert, sajtot apró julienne-re (gyufaszál méretűre) vágjuk , vagy jobb híján nagy lukú reszelőn lereszeljük, ez esetben inkább kence állaga lesz. Petrezselymet szárával együtt felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük, leve a mártásé.

Az egészet a mártással összekeverjük, hűtőben pár órát hagyjuk összeérni.

Comments are closed.