Taboulé

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek, Saláta, gyümölcs | Taboulé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 5 fő részére

couscous (közepes)
2020 dkg
citrom
11 db
passzírozott paradicsom (vagy egész)
2.52.5 dl
kígyóuborka
2020 dkg
paradicsom (lédús)
4040 dkg
fehér hagyma vagy újhagyma
11 dkg
paprika (kaliforniai vagy kápia vagy pritamin)
1515 dkg
olíva bogyó
2525 g
menta levél
0.50.5 csokor
olíva olaj
ízlés szerint
só, bors
ízlés szerint


Arab eredetű, üdítő, könnyed és nagyon egyszerű saláta/köret/egytálétel.

Előző este a couscous-t nagyobb tálba tesszük. Meglocsoljuk a citrom levével, a passzírozott, vagy aprított paradicsommal és kevés olíva olajjal.

Másnap hozzáadjuk a szintén kis kockára vágott többi zöldséget, valamint az olíva bogyót, olajat, apróra vágott mentát. Sok recept petrezselymet használ, de szerintem a menta adja meg az igazi üdeségét.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Gazdagíthatjuk feta sajttal, vagy akár maradék sült hússal, hallal is.

Kész.

(Yves-André GOMEZ)

tabulefotó: 20fős adag, Nagyvisnyó, Szüvellő tábor 2013

Comments are closed.