Tarja zöldségekkel tűzdelve

Posted by vili in Receptek, Sertés, marha | Tarja zöldségekkel tűzdelve bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 10 fő részére

sertés tarja
1.51.5 kg
sárgarépa
1515 dkg
szárzeller szál (halványító)
22 dl
medvehagyma (ha nincs idénye, fokhagyma)
11 csomag
mustár
22 evokanal
só, bors
ízlés szerint
méz
22 evokanal


Jó hentestől kérhetjük, hogy egyben sütni szép gömbölyded darabot adjon. Ha nem sikerül, nekünk kell körbefaragni, hogy sütéskor a ligő-lógó cafatkák ne égjenak meg.

A húst a zöldségekkel – melynek köre ízlés és idény szerint variálható – alaposan megtűzdeljük. Borsozzuk, bekenjük mustárral, majd fóliába tekerve 1-2 napot érleljük.

Sózni csak sütés előtt fél órával szabad!!!

180 °C-on süssük, amíg a maghőmérséklete eléri a 80 °C-t. Húshőmérőt már kb. 2000 forintért lehet kapni, ami benne maradhat sütés közben. Így biztosak lehetünk, hogy jól átsül a hús, de még nem sül ki a sok finom szaftja.

Mikor már majdnem kész (75°), vegyük fel a hőmérsékletet 220 °C-ra és kenjük át mézzel.

Ha melegen tálaljuk, szeletelés előtt pihentessük 15-20 percet.

Hidegtálaknak is elegáns sikerdarabja lehet. Jól áthűlve vékonyan szeletelhető

Comments are closed.