Túrós stangli vagy pogácsa

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Túrós stangli vagy pogácsa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

túró
250250 g
margarin
250250 g
rétes liszt
300300 g
ízlés szerint
reszelt sajt vagy kömény vagy őrölt paprika
ízlés szerint


Kis előrelátással váratlan vendégnek is kínálható. Édesanyámnak szinte mindig volt pár adag a hűtőjében, és persze jöttek is a „váratlan” vendégek. Szinte még le se ültek, Mama már hozta a stanglit.

A hozzávalókat összegyúrjuk, Legalább fél napra 30-50 dkg-os adagokban lefóliázva hűtőbe tesszük, de ott maradhat akár egy hétre is. Mindig csak annyit veszünk ki a hűtőből, amit egyszerre kinyújtunk. Lisztezett deszkán 3-4 mm-esre nyújtjuk. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra, megfelelő hosszra vágjuk (nem baj ha kicsit szabálytalan) Ha van időnk kis pogácsákat is szaggathatunk, a maradék újra gyúrható, nyújtható.

Tojással megkenve, sózva köménnyel, vagy paprikával vagy sajttal szórjuk. 180°-200°-os sütőben néhány perc alatt készre sütjük.

Csak frissen igazán finom, de akkor nagyon 🙂

(Maradék, már nem teljesen friss túróból is ugyanolyan finom.)

 

Comments are closed.