Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
Töltelékhez
- brokkoli
- 750750 g
- vörös hagyma
- 100100 g
- gomba (lehetőleg vegyesen
- 200200 g
- vaj
- 5050 g
- tejföl
- 33 evokanal
- tojás
- 22 db
- tört, pirított földimogyoró
- 5050 g
- gouda sajt
- 200200 g
- ételízesítő
- 22 teaskanal
- só, bors
- ízlés szerint
- előnyújtott leveles tészta
- 600600 g
- vaj
- 2020 g
- tojás
- 11 db
A brokkolit darabokra szedjük, pároló edényben kevés víz fölött az ételízesítővel 8-15 perc
alatt puhára főzzük. Gombát fajtától függően (erdeivel ízletesebb) tisztítjuk és/vagy mossuk.
(lemezes szerkezetű gombát lehetőleg ne mossuk, hogy ne vegyen föl felesleges vizet)
Hagymát apróra, gombát vékony szeletre vágjuk, majd vajon/margarinon megdinszteljük (kb. 5’). A brokkolit alaposan lecsöpögtetjük, minél apróbbra felvágjuk. Mindezeket a tejföllel elkevert tojással jól összevegyítjük, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
Megszórjuk az aprított (durvára darált) mogyoróval, a töltelékkel, majd az apró kockákra vágott sajttal. Két végét behajtva feltekerjük, éles késsel szeletnyi távolságokra bevagdossuk, tojással kenve megsütjük.
Még különlegesebb, igaz macerásabb is, ha magunk nyújtunk hozzá rétes tésztát.