Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 6 fő részére
- méz
- 3030 ml
- olaj
- 6060 ml
- mustár
- 120120 ml
- sűrített paradicsom
- 240240 ml
- csirke (felső) comb
- 1.21.2 kg
- csirke máj
- 0.250.25 kg
- burgonya
- 1.51.5 kg
- újhagyma (v póré)
- 22 csokor
- olaj
- 22 evokanal
- só, bors
- ízlés szerint
A marinádhoz a pépeket alaposan összekeverünk,
(a húst, ha májjal készítjük, akkor kicsontozzuk)
a húst alaposan beleforgatjuk a marinádba,
lefedve legalább egy éjszakán át érni hagyjuk.
a tepsibe olajat és ugyanannyi vizet öntünk, 5 ujjbeggyel elegyítjük.
a meghámozott krumplit vékonyabb cikkelyekre, az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, 15 percet elősütjük.
a húst egyenként kivesszük a marinádból
(ha májjal készítjük, a csont helyére 1-1 csirkemájat teszünk
Behelyezzük a hagymás krumpli közé, bőrével felfelé. A maradék marinádot a húsokon elosztjuk. Lefedve 45 percet sütjük, majd még 20 percet pirítjuk. (Légkeverős sütőben 180°on lefedés nélkül, egy lépésben mehet)