Levendulaszörp

Posted by vili in Italok, Receptek | Levendulaszörp bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

cukor
11 kg
víz
11 l
levendula (kb 12 szál/cs)
11 csokor
Menta levél
11 csomag
citromsav
11 evokanal


Feleségem nagy sikerű specialitása:

Vízből a cukorral szirupot főzök. Ha lobog beledobom a friss levendulát, mentát és citromsavat, és azonnal elzárom alatta a gázt. Lefedve hagyom kihűlni. Néhány óra (fél nap) állás után leszűrve üvegekbe töltöm néhány levendula és/vagy menta levél kíséretében. Száraz-dunszttal hosszabban is eláll. (Nekünk még nem sikerült olyan mennyiséget főzni, hogy ennek jelentősége lehetett volna.)  Citrommal, jeges szódával, friss mentalevéllel kínálom.

levendulaszörp

Comments are closed.