Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- zöld dió
- 1515 db
- meggy
- 1515 db
- citrom héja
- 11 db
- szentjánoskenyér
- 1515 dkg
- tiszta szesz
- 55 dl
- cukor
- 11 kg
A diót a hagyomány szerint június 29-én, Péter-Pál napján kell leszedni. (Amikor még kötőtűvel átszúrható.)
Összetevőket – a cukor kivételével – karácsonyig állni hagyjuk. Hetente kétszer megkeverjük.
A cukorból 6 dl szirupot főzünk. A gyümölcsöt tüllön, majd szűrőpapíron leszűrjük. Úgy keverjük, hogy 1 liter likőrre 15-20 dkg cukor jusson. Alkoholtartalom vízzel csökkenthető.
Ajánlott még egy pár hetet érni hagyni.