Diólikőr

Posted by vili in Italok, Receptek | Diólikőr bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

zöld dió
1515 db
meggy
1515 db
citrom héja
11 db
szentjánoskenyér
1515 dkg
tiszta szesz
55 dl
cukor
11 kg


A diót a hagyomány szerint június 29-én, Péter-Pál napján kell leszedni. (Amikor még kötőtűvel átszúrható.)

Összetevőket – a cukor kivételével – karácsonyig állni hagyjuk. Hetente kétszer megkeverjük.

A cukorból 6 dl szirupot főzünk. A gyümölcsöt tüllön, majd szűrőpapíron leszűrjük. Úgy keverjük, hogy 1 liter likőrre 15-20 dkg cukor jusson. Alkoholtartalom vízzel csökkenthető.

Ajánlott még egy pár hetet érni hagyni.

 

Comments are closed.