- Bográcsgulyás
A forró (üres) bográcsba beszórjuk a köményt és pattogzásig pirítjuk. Ezzel puhábbra fő és az íze is jobban kijön. A zsiradékot már készenlétbe helyezzük, amivel megállítjuk a pirulást, mielőtt megégnének a magok. Mindjárt hozzáadjuk az apróra kockázott húsos szalonnát is. Ügyeljünk rá, hogy a szalonna hozzáadott vizet (pácot) ne tartalmazzon, mer az ebből kifővő nyúlós ...
- Gyömbéres sütőtökkrémleves recept
Az aprított pórét sózzuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a durván kockázott répát, tovább pirítjuk. Betesszük a szintén kockázott (hámozott, kimagozott) tököt, és felengedjük az alaplével. Puhára főzzük. a zúzott fokhagymát és gyömbért csak a vége felé adjuk hozzá, beleöntjük a tejszínt, pépesítjük. Tálaláskor ízlés szerint krutonnal, fűszeres olajjal díszítjük.
- Marokkói galambgombóc leves
A galambokat feldaraboljuk, kicsontozzuk. A színhúst ledaráljuk vagy robotgépben felaprítjuk, a tojással összekeverve hidegre tesszük. Csontot, bőrt a kakukkfűvel, babérral, hagymával, petrezselyem és koriander szárral+gyökérrel, zellerszár harmadával, sóval, borssal fazékba tesszük, kicsit pirítjuk. Vizet adunk hozzá, hogy bőven elfedje, 1 órát főzzük, majd leszűrjük. A répát, póré hagymát, maradék zellert apró kockára vágjuk. Petrezselyem és koriander levelét ...
- Zeller leves gazdagon (kínai)
A húst 4 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágom. A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágom. A zellerről levágom a levelét és félreteszem, a gyökerét, lehámozom és 1 cm-es kockákra darabolom. Olajat forrósítok, a sertéshúst 3 percig előpirítom, majd hozzáteszem a hagymát, a fokhagymát, a zellerkockát, és 5 percig tovább pirítom. Hozzáadom a negyedekbe vágott ...
- Jókai bableves
A babot előző este beáztatjuk babérleveles vízbe. A sertéscsülköt megfőzzük és kihűtjük, majd kockára vágjuk. A babot megfőzzük az apróra vágott vöröshagymával és a zellergumóval(kevés vízben) majd hozzáöntjük a csülök levét. Rántást készítünk és a levessel összeforraljuk. Beletesszük a kockára vágott csülköt és a karikára vágott füstöltkolbászt, majd tejföllel behabarjuk. Csipetkét készítünk és készre főzzük. Forrás: ...
Levesek
Levesek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
|