Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 2 adag elkészítéséhez
Ahogy 2014-ben csináltam
- olaj
- 44 l
- húsos paprika
- 66 kg
- kápia paprika
- 88 kg
- Pritamin paprika
- 88 kg
- fokhagyma
- 4040 dkg
- padlizsán
- 1010 kg
- fejtett bab
- 44 kg
- színes bors (egész)
- 55 dkg
- babérlevél
- 1212 db
- só
- ízlés szerint
- őrölt paprika, ha a színe kívánja
- ízlés szerint
Ahogy erdélyi barátaink ajánlották
- olaj
- 22 l
- hagyma
- 2.52.5 kg
- répa
- 22 kg
- paprika
- 88 kg
- kápia paprika
- 88 kg
- pritamin paprika
- 88 kg
- padlizsán
- 44 kg
- fejtett bab
- 1.51.5 kg
- sűrített paradicsom
- 2.52.5 l
- só, bors, babérlevél, Na-benzoát
- ízlés szerint
Erdélyi barátainktól ellesett finomság. Pirítós kenyéren a legfinomabb.Reggelihez, vagy bor, sör mellé.
A Padlizsánt parázson egyben puhára sütjük, a szenes héját leszedjük, hagyjuk hűlni, kicsöpögni. A babot előzőleg puhára főzzük. Eredetileg paradicsom pürét írnak, avval szebb lesz a színe, én viszont a ledarált friss paradicsomban főztem a babot. A hozzávalókat (a babnak csak felét) nagy lyukú húsdarálón, a felsorolás sorrendjében ledaráljuk, és folyamatosan a többihez adjuk.
A hagymát az olaj negyedén megdinszteljük, a többi olajat félúton adjuk hozzá.
Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a színes olaj ki nem válik selymesen a tetején.
Na Benzoátot adunk hozzá, üvegekbe töltve kidunsztoljuk.
Kis üvegekbe ajánlott tölteni, mert nagyon „illékony” 🙂 Kőmég íze van.