Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- liszt
- 5050 dkg
- cukor
- 4040 dkg
- sütőpor (12 g/cs)
- 11 csomag
- túró
- 100100 dkg
- mazsola
- 1515 dkg
- vaj v. margarin
- 2020 dkg
- tej
- 88 dl
- tojás
- 88 db
- vaníliás cukor
- 11 csomag
- citromhéj
- ízlés szerint
1 adag egy gáztepsibe való
A vaj felével kikenünk egy nagy, mély tepsit, s a liszt, cukor, sütőpor jól összekevert elegyének felét beleszórjuk a tepsibe. A túrót, a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát és a citromhéjat összekeverjük, majd ezt is a tepsibe szórjuk. Ezután rákerül a liszt, cukor és sütőpor keverékének másik fele, egyenletesen elosztva. A tojásokat felverjük, a tejjel, vanilin cukorral összekeverjük, és ráöntjük a tepsiben lévőkre. Végül ráöntjük a maradék felolvasztott vajat. Előmelegített 170 °C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.