Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 6 fő részére
húsoz
- nyers sertés csülök
 - 1.51.5 kg
 - nagyobb vöröshagyma
 - 11 fej
 - fokhagyma
 - 55 gerezd
 - babér levél
 - 44 db
 - sárgarépa
 - 44 db
 - fehérrépa
 - 11 db
 - zeller gumó ás szár
 - 11 dl
 - frissen őrölt bors
 - 22 teaskanal
 - kömény
 - 11 teaskanal
 - só
 - 11 evokanal
 
körethez
- kockázott, füstölt bacon
 - 4040 dkg
 - krumpli
 - 22 kg
 - vöröshagyma
 - 2525 dkg
 - csülök főzőleve és zöldségei
 - ízlés szerint
 
A zöldségeket felaprítjuk, mintha levest főznénk, a hagymát egyben hagyjuk. Kuktában feltesszük a csülköt a zöldségekkel és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 1,5 órát főzzük takaréklángon.
A krumplit gerezdekre vágjuk, a hagymát szeletre. A bacont zsírjára sütjük a tepsiben, a krumplit a hagymával rászórjuk és a csülök zsíros főzőlevéből 1-2 dl-t öntünk rá, majd alaposan összekeverjük. 170 °C-os sütőben 45 percet sütjük.
A hagymás krumplihoz hozzákeverjük a hússal főzött zöldségeket. Helyet csinálunk a tepsi közepén, és húsos felével lefelé betesszük a csülköt. 200 °C-os sütőben 1-1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben a főzőlével meglocsoljuk, de túl sok lé ne legyen a krumpli alatt..
Üde saláta vagy párolt káposzta illik hozzá.
Ja, és sör!
