Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- csokoládé
- 2020 dkg
- tojás
- 44 db
- cukor
- 3535 dkg
- olaj
- 1.751.75 dl
- lisz
- 175175 g
- sütőpor
- 11 teaskanal
- só
- 0.50.5 teaskanal
- vanília rúd
- 0.50.5 db
- mogyoró
- 1010 dkg
- vaj (kikenéshez)
- 22 dkg
Előkészítés
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.
Elkészítés
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.
A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.
Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.
(A receptet Katica találta, és legtöbbször ő is készíti el)