Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 6 fő részére
húsoz
- nyers sertés csülök
- 1.51.5 kg
- nagyobb vöröshagyma
- 11 fej
- fokhagyma
- 55 gerezd
- babér levél
- 44 db
- sárgarépa
- 44 db
- fehérrépa
- 11 db
- zeller gumó ás szár
- 11 dl
- frissen őrölt bors
- 22 teaskanal
- kömény
- 11 teaskanal
- só
- 11 evokanal
körethez
- kockázott, füstölt bacon
- 4040 dkg
- krumpli
- 22 kg
- vöröshagyma
- 2525 dkg
- csülök főzőleve és zöldségei
- ízlés szerint
A zöldségeket felaprítjuk, mintha levest főznénk, a hagymát egyben hagyjuk. Kuktában feltesszük a csülköt a zöldségekkel és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. 1,5 órát főzzük takaréklángon.
A krumplit gerezdekre vágjuk, a hagymát szeletre. A bacont zsírjára sütjük a tepsiben, a krumplit a hagymával rászórjuk és a csülök zsíros főzőlevéből 1-2 dl-t öntünk rá, majd alaposan összekeverjük. 170 °C-os sütőben 45 percet sütjük.
A hagymás krumplihoz hozzákeverjük a hússal főzött zöldségeket. Helyet csinálunk a tepsi közepén, és húsos felével lefelé betesszük a csülköt. 200 °C-os sütőben 1-1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben a főzőlével meglocsoljuk, de túl sok lé ne legyen a krumpli alatt..
Üde saláta vagy párolt káposzta illik hozzá.
Ja, és sör!