Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- gomba
- 500500 g
- vöröshagyma (nagy)
- 11 fej
- húsos zöld paprika (v kápia)
- 22 db
- majonéz
- 22 dl
- tejföl
- 22 dl
- száraz fehér bor
- 0.50.5 dl
- fokhagyma
- 22 gerezd
- petrezselyem
- 11 csokor
- porcukor
- 11 teaskanal
- só, bors
- ízlés szerint
- borecet
- ízlés szerint
A gombát összevágva ecetes-sós vízben meg kell főzni, ha kihűlt, akkor kell összekeverni a többi hozzávalóval. A hagymát, paprikát, fokhagymát tetszés szerint durvábbra-finomabbra lehet aprítani.
1-2 órát jó, ha hűtőben áll.
(forrás: Hidvéginé Ollé Melinda)