Fehérboros gombasaláta

Posted by vili in Receptek, Saláta, gyümölcs | Fehérboros gombasaláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

gomba
500500 g
vöröshagyma (nagy)
11 fej
húsos zöld paprika (v kápia)
22 db
majonéz
22 dl
tejföl
22 dl
száraz fehér bor
0.50.5 dl
fokhagyma
22 gerezd
petrezselyem
11 csokor
porcukor
11 teaskanal
só, bors
ízlés szerint
borecet
ízlés szerint


A gombát összevágva ecetes-sós vízben meg kell főzni, ha kihűlt, akkor kell összekeverni a többi hozzávalóval. A hagymát, paprikát, fokhagymát tetszés szerint durvábbra-finomabbra lehet aprítani.
1-2 órát jó, ha hűtőben áll.
(forrás: Hidvéginé Ollé Melinda)

Comments are closed.