Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- tej
- 22 dl
- zsír
- 77 dkg
- só
- 11 teaskanal
- finomliszt
- 1616 dkg
- tojás
- 33 db
- sajt (fel lehet füstölt)
- 1010 dkg
- medvehagym, vagy más fűszer, kihagyható
- ízlés szerint
kenéshez
- tojás (sárgája)
- 11 db
A tejet a margarinnal és sóval felforraljuk.
Amint forr, fokozatosan beletesszük a lisztet, és közben alaposan keverjük, hogy ne legyen csomós. A tészta szinte azonnal elválik az edény falától.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük egyesével a 3 tojást, külön-külön jól elkeverve, majd a tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg (!) tésztába tesszük a sajtot, és összedolgozzuk.
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázva sütőpapírra helyezzük, vagy habzsákból nyomunk adagokat. Megkenjük tojással, majd jól előmelegített 180 °C-os sütőbe teszünk.
Megsütjük. Érdemes közben megnézni, hiszen ahány sütő, annyiféle időtartam….