Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
- zeller gumó
- 11 kg
- olaj
- 33 evokanal
- só
- 11 teaskanal
- kömény (frissen) őrölt
- 11 teaskanal
- oregánó
- ízlés szerint
- majoranna
- ízlés szerint
- fokgayma reszelve v. por
- ízlés szerint
- bors
- ízlés szerint
A zellergumót meghámozzuk, 5-8 mm-es hasábokra vágjuk, majd egy tálba tesszük.
Meglocsoljuk olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, melyeket ízlés szerint variálhatunk. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhová jusson az olajból és a fűszerekből.
A zeller hasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. Nem baj ha összeérnek, csak egymáson ne legyenek. Előmelegített 200-230 °C fokos sütőben megsütjük. Akinek van grill fokozat a sütőjén, az az utolsó 5 percben grillezheti is. Ropogósabb lesz tőle a zeller.