Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 6 fő részére
- kisebb póréhagyma
- 11 db
- sárgarépa
- 0.50.5 kg
- sütőtök
- 22 kg
- olaj
- 22 evokanal
- fokhagyma
- 44 gerezd
- gyömbér lereszelve
- 22 teaskanal
- alaplé
- 11 l
- tejszín
- 11 dl
- só, ételízesítő
- ízlés szerint
- kruton
- ízlés szerint
- olívaolaj (pl.: csilis)
- ízlés szerint
Az aprított pórét sózzuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a durván kockázott répát, tovább pirítjuk. Betesszük a szintén kockázott (hámozott, kimagozott) tököt, és felengedjük az alaplével. Puhára főzzük. a zúzott fokhagymát és gyömbért csak a vége felé adjuk hozzá, beleöntjük a tejszínt, pépesítjük.
Tálaláskor ízlés szerint krutonnal, fűszeres olajjal díszítjük.