Hatlapos

Posted by vili in Édességek, tészták, Receptek | Hatlapos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

Tésztához

tej
22 dl
szalakáli
11 teaskanal
finomliszt
6060 dkg
vaj (lágy)
2020 dkg
porcukor
1010 dkg
tojás
11 db
méz (elhagyható)
11 evokanal
11 csipet

Krémhez

cukor
4040 dkg
finomliszt
2020 dkg
tej
11 l
vaj
2525 dkg


  1. A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából (adagonként) 6 (kb 30×40 cm) egyforma lapot sütünk (nyújtáskor bátran lisztezzünk alatta, villával megszurkáljuk sütés előtt).
  2. A krémnek a lisztet csomómentesen elkeverünk a fele tejjel, és félretesszük. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük a maradék tejjel, majd felforraljuk.
  3. A felolvadt karamellbe beleöntjük a liszttel elkevert tejet, visszatesszük a tűzre, és állandóan kavarva sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött  levesszük a tűzről, és kanalanként adagolva hozzákeverjük a vajat.
  4. A krémet néha megkavarva langyosra hűtjük.
  5. Betöltjük a lapokat, és másnapig pihentetjük, hogy jól puhuljon meg.
  6. Téglatest alakúra vágva, porcukorral hintve kínáljuk.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/hatlapos-karamell-szelet

Comments are closed.