Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 15 fő részére
- marhahús
- 150150 dkg
- sertés tarja csont nélkül
- 150150 dkg
- zsemlemorzsa
- 100100 g
- őrölt paprika
- 3030 g
- só
- 22 evokanal
- őrölt bors
- 22 teaskanal
- tejföl
- 33 dl
- vörösbor
- 11 dl
- vöröshagyma
- 22 fej
- füstölt szalon (vagy olaj)
- 5050 g
Roppant egyszerű étel nagy létszámú, jó étvágyú vendégség fogadására.
Felkarikázzuk a hagymát és a csíkozott szalonnára rétegezzük.
A Húsokat felszeleteljük, zsemlemorzsát elkeverjük a fűszerekkel, tejfölt a borral.
Két fólia közt kiklopfoljuk a húsokat, úgy, hogy a fóliára szórunk a fűszeres morzsából, mielőtt rátesszük a húst, majd a húst is megszórjuk vele. Ráhajtva a másik fóliát alaposan beleklopfoljuk.
A húsokat váltogatva tesszük a kuktában egymásra, úgy hogy közben minden réteget meglocsolunk a boros tejföllel.
Nincs más dolgunk, mint rátenni a kuktára a fedőt, és 2-3 órán át – végig takarék lángon! – párolni.
Nehéz szépen tálalni, mert olyan omlós lesz, hogy alig kezelhető.