Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- finomliszt
- 5050 dkg
- porcukor
- 1717 dkg
- tojás
- 11 db
- tojás sárgája
- 11 db
- méz
- 3030 dkg
- margarin (vagy vaj)
- 88 dkg
Mézet langyosra melegítve, margarint szobahőmérsékleten, puhán összekeverjük a többi hozzávalóval. A fűszerkeverékből annak leírása szerinti mennyiséget adunk hozzá. A száradástól fóliával védve, hűvös helyen pihentetjük lehetőleg legalább egy napig. Ha nem jut idő egyszerre az összes süti kiszaggatására a nagy karácsonyi forgatagban, hűtve több napig is eláll.
Kinyújtás után szaggatjuk, kisütjük 180 C°-on. A sütőből kivéve, még forrón fonom vízpermettel spricceljük le. Ha kihűlt, cukormázzal díszíthetjük. Fém dobozban hetekig puha marad.
Bognár Szilvi receptje