Karácsonyi mézes

Posted by vili in Édességek, tészták, Receptek | Karácsonyi mézes bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

finomliszt
5050 dkg
porcukor
1717 dkg
tojás
11 db
tojás sárgája
11 db
méz
3030 dkg
margarin (vagy vaj)
88 dkg


Mézet langyosra melegítve, margarint szobahőmérsékleten, puhán összekeverjük a többi hozzávalóval. A fűszerkeverékből annak leírása szerinti mennyiséget adunk hozzá. A száradástól fóliával védve, hűvös helyen pihentetjük lehetőleg legalább egy napig. Ha nem jut idő egyszerre az összes süti kiszaggatására a nagy karácsonyi forgatagban, hűtve több napig is eláll.

Kinyújtás után szaggatjuk, kisütjük 180 C°-on. A sütőből kivéve, még forrón fonom vízpermettel spricceljük le. Ha kihűlt, cukormázzal díszíthetjük. Fém dobozban hetekig puha marad.

Bognár Szilvi receptje

Comments are closed.