Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 4 fő részére
- galamb @45 dkg
- 44 db
- hagyma
- 22 db
- póréhagyma
- 1010 dkg
- halványító zeller
- 1010 dkg
- petrezselyem
- 0.50.5 csokor
- koriander
- 0.50.5 csokor
- tojás fehérje
- 11 db
- kakukkfű ág
- 11 db
- leves tészta
- 1010 dkg
- fokhagyma
- 11 gerezd
- halványító zeller
- 4040 dkg
- petrezselyem
- 22 csokor
- koriander
- 22 csokor
- só, bors
- ízlés szerint
A galambokat feldaraboljuk, kicsontozzuk. A színhúst ledaráljuk vagy robotgépben felaprítjuk, a tojással összekeverve hidegre tesszük.
Csontot, bőrt a kakukkfűvel, babérral, hagymával, petrezselyem és koriander szárral+gyökérrel, zellerszár harmadával, sóval, borssal fazékba tesszük, kicsit pirítjuk. Vizet adunk hozzá, hogy bőven elfedje, 1 órát főzzük, majd leszűrjük.
A répát, póré hagymát, maradék zellert apró kockára vágjuk. Petrezselyem és koriander levelét apróra vágjuk (keveset díszítéshez félre teszünk). Mindezeket forró olajon pár percig dinszteljük, majd az elkészült alaplével felengedve 15-20 percig főzzük.
A hűtőből elővett tojásos húspépből kis gombócokat formálunk, kb 5 perc alatt kifőzzük a levesben. Közben bele főzzük a tésztát is, típusától függően előbb vagy később bele téve, hogy kb. egyszerre legyen kész.
Tálaláskor kevés petrezselyem zölddel szórjuk meg.