Mazsolás, lencsés rizssaláta

Posted by vili in Receptek, Saláta, gyümölcs | Mazsolás, lencsés rizssaláta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

rizs
250250 g
lencse
125125 g
hús alaplé
0.50.5 l
újhagyma (kicsi)
11 csomag
húsos paprika
11 db
áztatott mazsola
44 evokanal
mandulabél (elhagyható)
55 dkg
étel ízesítő, só
ízlés szerint

Öntethez

fehér borecet
33 evokanal
mustár
1.51.5 evokanal
méz
1.51.5 evokanal
11 teaskanal
olivaolaj
99 evokanal


A lencsét lehetőleg előző nap beáztatjuk, babárlevéllel, sóval ízesítővel óvatosan puhára főzzük

A rizst kevés olajon pirítjuk, felengedjük alaplével fedő alatt nagyon gyenge tűzön puhára pároljuk. Nem keverjük, csak , ha kész, elfőtte a levét, akkor villával fellazítjuk.

A kész lencsét és a rizst melegen összekeverjük. Hagyjuk hűlni.

Zöldségeket ízlés szerint aprítjuk.

Kikeverjük az öntetet.

Mindent óvatosan összekeverjük, néhány órát hidegen pihentetjük.

 

Comments are closed.