Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- rizs
- 250250 g
- lencse
- 125125 g
- hús alaplé
- 0.50.5 l
- újhagyma (kicsi)
- 11 csomag
- húsos paprika
- 11 db
- áztatott mazsola
- 44 evokanal
- mandulabél (elhagyható)
- 55 dkg
- étel ízesítő, só
- ízlés szerint
Öntethez
- fehér borecet
- 33 evokanal
- mustár
- 1.51.5 evokanal
- méz
- 1.51.5 evokanal
- só
- 11 teaskanal
- olivaolaj
- 99 evokanal
A lencsét lehetőleg előző nap beáztatjuk, babárlevéllel, sóval ízesítővel óvatosan puhára főzzük
A rizst kevés olajon pirítjuk, felengedjük alaplével fedő alatt nagyon gyenge tűzön puhára pároljuk. Nem keverjük, csak , ha kész, elfőtte a levét, akkor villával fellazítjuk.
A kész lencsét és a rizst melegen összekeverjük. Hagyjuk hűlni.
Zöldségeket ízlés szerint aprítjuk.
Kikeverjük az öntetet.
Mindent óvatosan összekeverjük, néhány órát hidegen pihentetjük.