Napraforgó pizza

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Édességek, tészták, Receptek | Napraforgó pizza bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók db elkészítéséhez

Hozzávalók 1 db elkészítéséhez

Tésztához

félfogós liszt (1/2 finom, 1/2 rétes), lehet teljes kiőrlésű is
5050 dkg
olaj
0.750.75 dl
tej
22 dl
élesztő
2525 g
cukor
11 teaskanal
kerti fűszer
11 evokanal
22 teaskanal
tojás (kenéshez)
11 db

Töltelékhez V1

bacon vagy sonka
2525 dkg
sajt
55 dkg
medvehagyma
11 csokor
tejföl
11 dl

kolbász v szalámi
2020 dkg
sajt
55 dkg
újhagyma (vagy póré)
11 csokor
tejföl
11 dl


Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az olajat, élesztős tejet, sót, fűszereket, és annyi langyos vizet, hogy közepes keménységű legyen a tészta. Ha géppel dagasztunk, előbb a folyákony részeket öntsük a tálba. Alaposan kidolgozzuk. Letakarva 30-40 percig kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk.

A töltelékhez a hozzávalókat apróra vágjuk, sajtot lereszeljük. Mindezeket a tejföllel elvegyítjük.

A tésztát adagonként két felé osztjuk, egyforma kerekre nyújtjuk. Zsírpírra terítjük. Az egyiket megkenjük a krémmel, majd ráborítjuk a másik lapot. Közepes átmérőjű, vastag falú pohár szájával belenyomjuk a virág közepét, majd tompa fa/műanyagkéssel bevagdossuk a szirmokat a karikáig, 1/2, 1/4, 1/8. Végül az 1/16-ot már kicsit rövidebben vágjuk, hogy a töve ne vékonyodjon úgy el. Minden szirmon fordítunk kettőt.  Rövid ideig, kb. 10-20 percig kelesztjük. Sütőlapra húzzuk. Tojással megkenjük, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.

napraforgo2napraforgo3napraforgo4

Comments are closed.