Narancsos lazac

Posted by vili in Halak, Receptek | Narancsos lazac bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 4 fő részére

lazac filé
600600 g
narancs
300300 g
vöröshagyma
100100 g
olaj
44 evokanal
olívaolaj
11 evokanal
só, bors, kakukkfű
ízlés szerint


A narancsokat megmosom, vastagabb (1/2 cm) szeletekre vágom, a hagymát megpucolom, felkarikázom. A fele olajat és ugyanennyi vizet öntök a tepsi aljába, 5 ujjheggyel szétmaszatolom. A tepsibe teszem a narancsszeleteket egy rétegben. Erre fektetem a hagymaszeleteket. A maradék olajjal meglocsolom, sózom, borsozom és 180 fokos sütőbe teszem. Addig sütöm, amíg a hagyma megpuhul és egy kicsit megbarnul, kb. 25 perc.
A halszeleteket megmosom, szárazra törölgetem. Enyhén sózom, borsozom és kakukkfűvel megszórom őket (most kakukkfüves tengeri sót használtam, ezt őröltem a halra).
Az elősütött narancs- és hagymaszeleteket a tálban félretolom, a halszeleteket a tálban elhelyezem és beborítom a naranccsal és a hagymával. Az egészre olívaolajat locsolok, egy kis borsot és kakukkfüvet szórok a tetejére és visszateszem a sütőbe. Sütőtől függően 8-12 perc alatt elkészül, akkor jó, ha a hal közepe opálos. Ha kész, a sütőből kivéve egy fél narancs levét a halra csorgatom és tálalom.

Comments are closed.