Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 16 adag elkészítéséhez
- sárgarépa
- 0.50.5 kg
- halványító zeller
- 0.50.5 kg
- petrezs
- 44 csokor
- félkemény sajt
- 0.250.25 kg
- citrom (nagy)
- 22 db
- főtt tojás
- 22 db
- olaj
- 22 dl
- tejföl
- 33 dl
- mustár
- 11 evokanal
- méz
- 11 evokanal
- ecetes torma
- 22 evokanal
- só
- ízlés szerint
A majonézes saláták, kencék jellemzően tömények, néha már fojtósak. Ellenpontként itt egy üde finomság!
Az arányok nagyon lazán vehetők, de a petrezselyemmel ne spóroljunk, az ad neki igazi karaktert.
A tojás sárgájából és az olajból majonézt készítünk, majd hozzákeverjük a többi nem szilárd anyagot. (Melegben, nagy tömegnek nem kockáztatok, inkább bolti majonézt használok.) a fehérjét fel felszeleteljük
A répát, zellert, sajtot apró julienne-re (gyufaszál méretűre) vágjuk , vagy jobb híján nagy lukú reszelőn lereszeljük, ez esetben inkább kence állaga lesz. Petrezselymet szárával együtt felaprítjuk. A citrom héját lereszeljük, leve a mártásé.
Az egészet a mártással összekeverjük, hűtőben pár órát hagyjuk összeérni.