Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- rétes liszt
- 2020 dkg
- olaj
- 22 evokanal
- víz (+/-)
- 11 dl
- só
- 0.50.5 teaskanal
A lisztet az olajjal és sóval elkeverjük, majd a víz hozzáadásával alaposan kidolgozzuk lágy, de még nyújtató tésztává.
PE zacskóba tesszük, helyet hagyva bekötözzük, és a további előkészületekig meleg helyen pihentetjük.
A tésztát lisztezett abroszra borítjuk, sodrófával, majd pedig kézzel alá-alá nyúlva lehelet vékonyra nyújtjuk. A maradék vajjal/margarinnal megkenjük. Megszórjuk morzsával, aprított, dióval vagy mogyoróval,majd a töltelékkel. Tölteléket csak az első 2/3-ra tegyünk, hogy a végén már csak tésztát tekerjünk. Két végén a tésztát 5-5 cm-re a töltelékre hajtjuk. Az abroszt emelgetve feltekerjük, végeiket gondosan benyomkodjuk. Kizsírozott tepsibe helyezzük, olajjal elkevert tojással (a sütés alatt is többször) megkenjük. 200 °-os sütőben 45’ alatt készre sütjük.