Tepsis gyors krumpli

Posted by vili in Mártás, köret, Receptek | Tepsis gyors krumpli bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez

burgonya (B)
11 kg
tejszín v. tejföl
22 dl
tej
22 dl
fokhagyma +/- izlés szerint
33 gerezd
ételízesítő v 2/3 só+fűszerek
33 teaskanal
reszelt sajt (kemény)
ízlés szerint


A burgonyát (kivéve újkrumpli) meghámozzuk. 1-2 mm-esre szeleteljük, pl uborka gyaluval.

Lehetőleg tapadásmentes tepsibe tegyük, esetleg zsírpapírral béleljük, de úgy hogy a leve ne tudjon alá folyni. Minél jobban el tud terülni a krumpli, annál finomabb, és gyorsabban is kész. 1 kg krumpli legalább 27 x 35 cm-es tepsit igényel.

Tejszínt/tejfölt a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel kikeverve a krumplira öntjük, majd tízujjas technikával jól a krumpli közé elegyítjük, végül minél egyenletesebbre tapogatjuk.

180°-os sütőben sütjük, míg kicsit pirulni kezd. Ekkor rászúrjuk a sajtot, és hagyjuk enyhén (!) rápirulni.

Comments are closed.