Hozzávalók adag elkészítéséhez
Hozzávalók 1 adag elkészítéséhez
- túró
- 250250 g
- margarin
- 250250 g
- rétes liszt
- 300300 g
- só
- ízlés szerint
- reszelt sajt vagy kömény vagy őrölt paprika
- ízlés szerint
Kis előrelátással váratlan vendégnek is kínálható. Édesanyámnak szinte mindig volt pár adag a hűtőjében, és persze jöttek is a „váratlan” vendégek. Szinte még le se ültek, Mama már hozta a stanglit.
A hozzávalókat összegyúrjuk, Legalább fél napra 30-50 dkg-os adagokban lefóliázva hűtőbe tesszük, de ott maradhat akár egy hétre is. Mindig csak annyit veszünk ki a hűtőből, amit egyszerre kinyújtunk. Lisztezett deszkán 3-4 mm-esre nyújtjuk. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra, megfelelő hosszra vágjuk (nem baj ha kicsit szabálytalan) Ha van időnk kis pogácsákat is szaggathatunk, a maradék újra gyúrható, nyújtható.
Tojással megkenve, sózva köménnyel, vagy paprikával vagy sajttal szórjuk. 180°-200°-os sütőben néhány perc alatt készre sütjük.
Csak frissen igazán finom, de akkor nagyon 🙂
(Maradék, már nem teljesen friss túróból is ugyanolyan finom.)