Hozzávalók fő részére
Hozzávalók 6 fő részére
- közepes méretű szűzpecsenye
- 22 db
- leveles tészta (előre nyújtott)
- 540540 g
- vegyes gomba
- 600600 g
- tojás
- 33 db
- vaj
- 22 evokanal
- liszt
- 22 evokanal
- olívaolaj
- 22 evokanal
- só, bors, kakukkfű
- ízlés szerint
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Őröljünk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.
A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig, míg a párolólevét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele a tojást (hagyjunk belőle a tésztát megkenni).
A bepácolt pecsenyét serpenyőben felhevített olívaolajon süssük elő minden oldalán. Ha kissé kihűlt, kenjük meg tojássárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.
A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. A széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük sütőlapra, tetejét megkenjük tojással, díszíthetjük szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor ne repedjen szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig süssük.
Szeleteljük fel a pecsenyét, tegyük nagy tányérra, körítsük rozmaringgal sütött sütőtökkel.
A negyedekbe vágott és megtisztított tököt csorgassuk meg olívaolajjal, szórjunk rá durvára őrült borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron, 180 fokon süssük 30 percig