Wellington szűzpecsenye

Posted by vili in Receptek, Sertés, marha | Wellington szűzpecsenye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók fő részére

Hozzávalók 6 fő részére

közepes méretű szűzpecsenye
22 db
leveles tészta (előre nyújtott)
540540 g
vegyes gomba
600600 g
tojás
33 db
vaj
22 evokanal
liszt
22 evokanal
olívaolaj
22 evokanal
só, bors, kakukkfű
ízlés szerint


A szűzpecsenyét hártyázzuk le, kenjük be egy evőkanálnyi olívaolajjal. Őröljünk rá borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe pár órára.

A megmosott gombákat vágjuk apró darabokra. Serpenyőben forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a gombát, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Pároljuk addig, míg a párolólevét teljesen el nem párologta. Szórjuk rá a lisztet és pirítsuk vele egy percig. Vegyük le a tűzről, és még melegen dogozzunk bele a tojást (hagyjunk belőle a tésztát megkenni).

A bepácolt pecsenyét serpenyőben felhevített olívaolajon süssük elő minden oldalán. Ha kissé kihűlt, kenjük meg tojássárgájával, halmozzuk a tetejére a gombapépet.
A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük rá a gombapépes pecsenyét, majd burkoljuk bele. A széleit jól nyomkodjuk össze. Tegyük sütőlapra, tetejét megkenjük tojással, díszíthetjük szezámmaggal, majd villával szurkáljuk meg, hogy sütéskor ne repedjen szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig süssük.

Szeleteljük fel a pecsenyét, tegyük nagy tányérra, körítsük rozmaringgal sütött sütőtökkel.
A negyedekbe vágott és megtisztított tököt csorgassuk meg olívaolajjal, szórjunk rá durvára őrült borsot és összetépkedett rozmaringot vagy kakukkfüvet. Sütőben, sütőpapíron, 180 fokon süssük 30 percig

 

Comments are closed.