Zakuszka

Posted by vili in Borkorcsolya, előétel, Receptek | Zakuszka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók adag elkészítéséhez

Hozzávalók 2 adag elkészítéséhez

Ahogy 2014-ben csináltam

olaj
44 l
húsos paprika
66 kg
kápia paprika
88 kg
Pritamin paprika
88 kg
fokhagyma
4040 dkg
padlizsán
1010 kg
fejtett bab
44 kg
színes bors (egész)
55 dkg
babérlevél
1212 db
ízlés szerint
őrölt paprika, ha a színe kívánja
ízlés szerint

Ahogy erdélyi barátaink ajánlották

olaj
22 l
hagyma
2.52.5 kg
répa
22 kg
paprika
88 kg
kápia paprika
88 kg
pritamin paprika
88 kg
padlizsán
44 kg
fejtett bab
1.51.5 kg
sűrített paradicsom
2.52.5 l
só, bors, babérlevél, Na-benzoát
ízlés szerint


Erdélyi barátainktól ellesett finomság. Pirítós kenyéren a legfinomabb.Reggelihez, vagy bor, sör mellé.

A Padlizsánt parázson egyben puhára sütjük, a szenes héját leszedjük, hagyjuk hűlni, kicsöpögni.  A babot előzőleg puhára főzzük. Eredetileg paradicsom pürét írnak, avval szebb lesz a színe, én viszont a ledarált friss paradicsomban főztem a babot. A hozzávalókat (a babnak csak felét) nagy lyukú húsdarálón, a felsorolás sorrendjében ledaráljuk, és folyamatosan a többihez adjuk.

A hagymát az olaj negyedén megdinszteljük, a többi olajat félúton adjuk hozzá.

Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a színes olaj ki nem válik selymesen a tetején.

Na Benzoátot adunk hozzá, üvegekbe töltve kidunsztoljuk.

Kis üvegekbe ajánlott tölteni, mert nagyon „illékony” 🙂 Kőmég íze van.

 

Comments are closed.